Investeren in Valencia

Investeren in vastgoed in Valencia is een veel gekozen optie voor diegene die op zoek zijn naar buitenlandse vastgoedmogelijkheden. Valencia is een digitale, dynamische, multiculturele stad die openstaat voor kennis. Geliefd vanwege zijn milde temperaturen, cultuur en prachtige omgeving.

De gemiddelde waarde van woningen in Spanje zijn in het derde kwartaal van 2023 gestegen met 5,0%, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en met 1,4% vergeleken met het voorgaande kwartaal. De groei van woningprijzen blijft stabiel, zelfs met de afname in verkoop en aankoop die is waargenomen sinds het laatste kwartaal van 2022.Als we inzoomen op Valencia hebben de huurprijzen een stijging van 7,2% jaar-op-jaar, boven het landelijke gemiddelde van Spanje. Toch blijven de prijzen per vierkante meter aantrekkelijk als je het vergelijkt met die van andere populaire regio’s in Spanje. In Valencia is de gemiddelde prijs 1.344 €/m2, in de Comunidad Madrid 2.988 €/m2, Catalonië 2.173 €/m2 en de Balearen 2.828 €/m2.

Het rendementspercentage van Valencia is momenteel een van de hoogste in Spaanse steden op het moment. In Valencia kunnen deze percentages afhankelijk van de wijk fluctueren. Tevens ligt in Valencia stad het bruto huurrendement op de reguliere verhuur op 4,7% en is dus zeer stabiel.  SMG Housing kan daarentegen een netto huurrendement tussen de 6,5% en 9% ophalen en een bruto huurrendement tussen de 9% en 15%. Voor meer informatie verwijzen we graag naar het volgende artikel, dat u kunt lezen op: Analyse Vastgoedmarkt Valencia 2023 Q3: de R van Rendement - Makelaar Valencia

Als u interesse heeft in de mogelijkheden van beleggen in Valencia, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. SMG Housing staat klaar om u verder te informeren en te ondersteunen.