Aanvullende diensten

Woningwaardering

Woningen in het middensegment zullen sinds de aankondiging van de nieuwe wet- en regelgeving door Minister Hugo de Jonge ook gereguleerd worden. Bewustzijn over het aantal WWS-punten (woningwaarderingsstelsel) van je woning helpt je om hierop voorbereid te zijn! Wees bewust van welke huur je maximaal kunt rekenen en wat de makkelijkste aanpassingen zijn om je huurprijs te optimaliseren. Zo maximaliseer je het rendement op je vastgoed. Een te hoge huur kan leiden tot een terugvordering van de huur, met terugwerkende kracht tot de ingangsdatum van het contract. Dit kost al snel (tien)duizenden euro's en is door ons advies makkelijk te voorkomen. Indien je interesse hebt kunnen wij je adviseren over hoe om te gaan met het nieuwe beleid van Hugo de Jonge dat mogelijk invloed heeft op jouw vastgoedbeleggingen.

Waardebepaling

Ben je nieuwsgierig naar de waarde van uw vastgoedbelegging of wil je weten wat jouw verkoopkansen zijn in de huidige vastgoedmarkt? Laat dan door ons een waardebepaling opstellen. Bij SMG Housing kunnen we je helpen direct inzicht te krijgen in de waarde van je vastgoedbelegging.

Energielabel

Indien je wil weten hoe efficiënt je woning is met betrekking tot het energieverbruik, raden wij aan om een energielabel op te laten maken door SMG Housing. Het energielabel heeft veel invloed op de puntentelling binnen het woningwaarderingsstelsel (WWS).

Hugo de Jonge heeft zijn plannen voor de regulering van de middenhuur eind vorige jaar bekend gemaakt. Om juiste strategische keuzes te maken omtrent de bestemming van je vastgoed is het hebben van een correct energielabel van groot belang.

SMG Housing biedt ondersteuning aan vastgoedeigenaren door het geven van adviezen met betrekking tot het verduurzamen van woningen.

NEN 2580 Plattegrond

Wil je graag een plattegrond van je woning laten maken en je woning laten inmeten (NEN 2580)? SMG Housing kan dit voor je oppakken. Een NEN 2580 plattegrond geeft een duidelijk beeld van de oppervlakte- en inhoudswaarden van de woning. Het aantal vierkante meters van een verhuurde woning is een belangrijk element in het woningwaarderingsstelstel.